centarnews

[Рецензија: ЕВЕ ЗОШТО ЗОРАН ПОПОВСКИ Е ОЧАЕН КАДАР НА ДПМНЕ И КАБИНЕТОТ ВО АГЕНЦИЈА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО]

 

Материјалот пред нас е неетички и оцрнувачки, наликува на евтина чаршиска приказна која не заслужува да биде пласирана како новинарски текст. Објавата нема ниту еден елемент на професионално новинарско информирање, таа изобилува со неосновани навредливи коментари насочени кон дискредитација на директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Поповски, но и на други личности кои се споменуваат во содржинскиот дел.
Прочитај повеќе

Фиксацијата со Сорос и Македонија скарана со здравиот разум. Цариград ТВ, Москва. Фото: скриншот
Фиксацијата со Сорос и со Македонија скарана со здравиот разум. „Цариград ТВ“, Москва. Фото: скриншот

 

Според телевизијата „Цариград TВ“, милијардерот Џорџ Сорос стоел зад барањата на Грција за промена на името, знамето и на Уставот на Македонија и… ја вовел земјата во 20 век со новата технологијата на Втората индустриска револуција  –  преку донирање ТВ и радио-приемници

 

Автор: Борис Камчев од Санкт Петерсбург
Прочитај повеќе

sitel

[Рецензија: Соросоиди брутално против странските дипломати кои не се во нивна служба]

 

Овој текст е класичен пример на пропаганден текст маскиран во новинарски производ, напишан во манирот на замена на тези и, како таков, подметнат на читателите, односно на гледачите, наместо информативен материјал. За шлагворт е земен неодамнешниот случај на кривична пријава за 34-годишен скопјанец, обвинет дека преку „Фејсбук“ му се заканувал на амбасадорот на САД, на неговото семејство и на соработниците, за на него да се накалеми спинот дека за божемната загрозеност на странските дипломатски претставници во Македонија се виновни „соросоидите“, поточно медиумите и цивилниот сектор кои не се под капата на власта.
Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

FireShot Capture 271 - Banorët e Shutkës nuk duan pishinë, kërkojn_ - http___www.zhurnal.mk_content_

 

Напис: Жителите на Шутка не сакаат базен, бараат гинеколог

Скопје, 10-ти Фебруари – Општина Шутка има околу 8000 жени на репродуктивна возраст, но ниту еден гинеколог да им служи, се жалат жителите на оваа општина, кои се револтирани со владиниот план да се потрошат 700 илјади евра за изградба на базен во оваа општина. Прочитај повеќе

puls 24

[Рецензија: Американската амбасада финансира и организира тајни координативни средби на соросоидните организации]

 

Имаме текст кој со употреба на неофицијални извори на информации прави обид за спин со јасна цел за дискредитација на невладина организација, дипломатско претставништво и политичка партија. Недостигот на официјални ставови од посочените институции укажува на несеопфатност, а коментарите кои се поврзуваат без конкретни докази укажуваат на едностраност со силен сомнеж за политичка пристрансост.

Next Page →