Пишува проф. д-р Мирјана Најчевска, експерт за човекови права

Текстот е достапен и на албански јазик: Për аnketën e “VEST”-it, heqjen e saj dhe reagimet e mediumeve

За анкетата во „Вест“, нејзиното укинување и медиумската реакција

На 30.01.2013 во дневниот весник „Вест“ беше поставена интернет анкета под наслов: „Која водителка без гаќи пред Груевски“. Според објаснувањето дадено од редакцијата анкетата била инспирирана од „српската емисија во која водителка без гаќи и со длабоко деколте минатата недела го интервјуирала српскиот премиер Ивица Дачиќ“. На 31.01.2013 со одлука на редакцијата на „Вест“ анкетата е прекината и симната од интернет страната на весникот. Прочитај повеќе

← Previous Page