Кога Македонија е психијатриски случај… Прочитај повеќе

Кога некој свесно ќе објави лага, тоа е како да расфрла пердуви од перница – кога се демантира, тоа е како да се собира пердув по пердув. Прочитај повеќе

Во периодот кога заврши веројатно и последниот круг од изборите на градоначалници и совети на општините, вреди да се навратиме на тоа како се пишуваше за валканите практики при гласањата. Веројатно најголемиот текст од тој тип, напишан во комбинирана коментаторско-репортерска и стручно-консултативна форма, што го објави скопскиот весник Дневник, јасно покажува дека при освртите на весниците постоеше селективност во укажувањето на некои евентуални нерегуларности.

Постоеше и чудна синхронизираност во дел од текстовите со жалбите на владејачката партија, која како да е „насетена“, па написот треба да биде нешто како „ин флагранти“, во корист на таа идна жалба (тужба) на ВМРО-ДПМНЕ.

Се работи инаку за прикривање на случај каде за првпат во историјата на гласањето во земјава се користи судски истражен орган кога процесот на гласањето не е завршен, што беше правен преседан, кој некако требаше да се брани пред јавноста, особено стручната. Прочитај повеќе

Кога со една прес-конференција, одненадеж, по принципот deux ex machina, исчезнуваат сите „шпекулации“ за проектот „Скопје 2014“. Прочитај повеќе

Почна ли во Кичево „етничкото чистење“? Прочитај повеќе

← Previous PageNext Page →