securedownload

Станува збор за псевдо-анализа во која врз база на два скенирани документа целосно се дикредитира градоначалникот на Центар и функционалноста на новата општинска власт, но се оцрнуваат и невладини организации и здруженија на граѓани што имаат поинакви погледи за уредувањето на централното градско подрачје во однос на владеачката партија во државата ВМРО ДПМНЕ. Прочитај повеќе

Едностран напис кој користи само обвинувања од една страна и ги претставува и ги наметнува како непобитна вистина. Прочитај повеќе

Текстот (репортажата) е привлечна за рецензија поради тоа што овој новинарски жанр е поретко застапен во медиумите, но и поради актуелизирањето на состојбата со мигрантите по податокот дека МВР разбила криминална група што преку територијата на Македонија успеала да пренесе околу 250 мигранти. Прочитај повеќе

Пишува: Жарко Трајаноски, м-р по човекови права

Текстот е достапен и на албански јазик: Sjellje joetike: Paradë askund, urrejtje çdokund

(1) Neetichko izvestuvanje Parada nikade omraza sekade
Фотографија: Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“

„Медиумот и новинарот не треба да објавуваат материјал (информација, слика, мислење, коментар) кој има за цел да шири непријателство или омраза, или ако постои голема веројатност дека објавениот материјал ќе предизвика непријателство или омраза спрема некого поради неговата раса, етничка припадност, пол, вера, политичка припадност, сексуална ориентација, физички недостаток итн.“ (Прирачник за етиката во новинарството) Прочитај повеќе

Сензационалистички наслов води кон вест во која нема потврда за тврдењата изнесени во насловот. Прочитај повеќе

Next Page →