Генралниот сектретар на ЦЕИ, Giovanni Caracciolo di Vietri на консултации со македонскиот министер за надворешни работи, Никола Поповски по повод преземањето на претседателството врз организацијата од јануари 2015. Фото: ЦЕИ, октомври 2014
Генералниот сектретар на ЦЕИ – Централно-европската иницијатива, Giovanni Caracciolo di Vietri на консултации со македонскиот министер за надворешни работи, Никола Попоски по повод преземањето на претседателството врз организацијата од јануари 2015. Фото: ЦЕИ, октомври 2014

 

Или поудобна и поисплатлива им е позицијата да бидат во скутот на власта и на државни јасли

 

Пишува: Ерол Ризаов

 

Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албанскиpejaci-098765-098-crop-resize

 

Иако естрадата обично е извор на забавни вести или такви кои нè оддалечуваат од сивото секојдневие, годинешниот „Скопски фестивал“, воедно и база за избор на наш учесник на „Евровизија“, стана предмет на скандал бидејќи во изборот мораше да се вмеша и полицијата и тоа во доста широко поставен состав. Поради сомневање во местење на резултатите преку телефонското гласање, имаше приведувања, истраги и слично.

Прочитај повеќе

СДСМ и СОРОС продолжуваат со лаги дека ќе има екстерно  за да ги манипулираат студентите-crop-resize

 

Сомневање за тенденциозноста на објавата се создава од самиот наслов. Се прозива опозициската партија СДСМ и Фондацијата „Отворено општество – Македонија“ (ФООМ), во јавноста популарно позната како „Сорос“, за манипулирање на студентите. Тврдењата не се поддржани со изјави или со факти што би ја гарантирале нивната вистинитост.

Прочитај повеќе

Градоначлничката војна Жерновски и Јакимовски ја продолжуваат на суд Press24-crop-resize

 

Станува збор за тенденциозен напис во кој од едно најобично соопштение е скроенa критизерска информација, ставена во функција на политичка пресметка. Идејата да се оцрни градоначалникот на Општина Центар се препознава уште на самиот почеток од текстот.

Прочитај повеќе

Папата Лео и Атила, бркањето на вараврите од пред портите на Рим, нацртано по барање на Грегориј 13, 1581 година, Galleria delle carte geografiche, Musei Vaticani, Romа. Фото: Nick Thompson, 2011
Папата Лео и Атила, бркањето на варвaрите од пред портите на Рим, нацртано по барање на Грегориј 13, 1581 година, Galleria delle carte geografiche, Musei Vaticani, Romа. Фото: Nick Thompson, 2011

 

Mногумина уште цврсто стојат зад неколкуте електронски и печатени медиумски капии притиснати од бројните анонимни орки на режимот кој блуе пропаганда, клевети и навреди по секој што се одважил да не се согласи, да не премолчи. Да, би се рекло дека долги години, одолевајќи на убиствените закани на варварите, станавме посилни. А, не знаевме колку сме силни, додека силата не ни стана единствениот избор за да опстанеме.

 

Пишува: Сашо Орданоски

Прочитај повеќе

Next Page →