Овој напис го има и на: АлбанскиВеста што ги претставува ставовите само на една страна е еднострана, а во многу случаи и тенденциозна. Често се случува во медуимите да се преведат информации од македонски медиуми што не се потврдени, а во текстот е претставена само едната страна. Во таквите случаи, пред да се објави информацијата, треба да се контактира и со втората страна.

Прочитај повеќе

ccccccc-098876-0980-crop-resize

 

[Рецензија: Груевски на листата на најзгодни светски лидери]

 

De gustibus non est disputandum“ или преведено „За вкусовите не се расправа“. Нешто што некому му е убаво, некому не му се допаѓа и обратно. Значи, секој си има сопствен вкус и тоа е тоа – нема расправа, ама има расправа за тоа ако кажете дека нашиот премиер, рангиран на 117-то место од вкупно 197 светски државници, е на „листата најзгодни лидери“.

Прочитај повеќе

Dokaz-N-Gruevski-crop-resize

 

[Рецензија: Никола Груевски и како дете личел на ретардирано злобно копиле]

 

Слободата на говорот и слободата на медиумите се апсолутни категории во демократиите и без нив не се може. Но, слободата на говорот, пред сè, подразбира одговорност при јавната комуникација. Во спротивност, слободата на говорот се претвора во анти-под.

Прочитај повеќе

http___kurir.mk_makedonija_vesti_208-crop-resize

 

[Рецензија: Ина Многуфина распали по Жерновски]

 

Оваа куса вест набедува и оцрнува без аргументи. На столбот на срамот го става градоначалникот на Центар, повикувајќи се ислкучиво на коментар и фотографија објавени на социјалните мрежи. Тие се „крунскиот доказ“ дека Андреј Жерновски не си ја врши работата, па затоа контејнерите на улицата Орце Николов се преполни со смет!

Прочитај повеќе

FireShot-Screen-Capture-109-СДСМ-во-брутална-пресметка-со-медиуmi-crop-resize

 

[Рецензија: СДСМ во брутална пресметка со медиумите за добивање на контрола врз нив]

 

Рецензираме пропагандно манипулативна содржина која има за цел на брутален и вулгарен начин, покажувајќи доза на омраза кој своите колеги од еснафот, да се стави во одбрана на владината политика и „демократија“ и да ја обвини опозицијита дека „на мала врата“ сака да је преземе Агенцијата за медиуми, а со тоа, според нивното толкување, и контролата врз медиумите. Што, во периодот кој следува на политичката сецена во државата за власта би било погубно.

Прочитај повеќе

← Previous PageNext Page →