111-09876090909080808-crop-resize

 

[Рецензија: Кој сака да профитира од човечки трагедии? Жртви од сообраќајки се злоупотребуваат за политички цели]

 

Ова е четиво-алиби, наменски создадено како некаква си медиумска одбрана на власта по серијата сообраќајни несреќи со трагичен епилог. Покрај ова, текстот има и друга „вродена маана“ – се расфрла со бројки и статистика без да се наведе кој е изворот, а по проверката лесно се утврдува дека имаме невиден микс од документи и извештаи од различни години!!!
Прочитај повеќе

http_sitelcom_mk_brojot-na-nesre-crop-resize

 

[Рецензија: Бројот на несреќи со жртви опаѓа, протестите против Трајановски се манипулација]

 

Овој прилог е правен без никаква новинарска диоптрија. Тој, наместо да го штити јавниот интерес и да пренесе чиста, политички необременета и точна информација, целосно се става во одбрана на градоначалникот на Скопје.
Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

[Рецензија: Поранешниот македонски министер за надворешни работи фатен во „мат“ со неговата секретарка]

 

Уште една рецензија на напис што нема ниту еден извор, ниту еден доказ. Овој текст го валка името на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски, без ниеден конкретен доказ за тоа за што го обвинува.
Прочитај повеќе

11112-0987-098060402-crop-resize

 

[Рецензија: ФОТО: Трајковска му кажа дека е сељак, па Заев почна да се дотерува]

 

„Петпарачко четиво“, без каква било поента, ниту пак информативна компонента. Напишано туку-така зашто некому тоа му се ќефнало. Насилно наметнување на „промената на стајлингот“ на лидерот на опозицијата како екстра важна тема за општеството или, пак, некаква насока за идниот политички дискурс во земјава. Но, да не правиме грешка, ова не е глуп напис, туку наменски текст, чии коментари ја откриваат неговата политичко-партиска позадина.
Прочитај повеќе

 

Фото: Pixabay
Фото: Pixabay

 

Кои елементи треба да се земат предвид во актуелнава фаза на разрешување на политичката криза во Македонија, кога станува збор за медиумите

 

Пишува: Сашо Орданоски
Прочитај повеќе

Next Page →