aaaa-09876-0980706-crop-resize

 

[Рецензија: Насер Селмани се зачлени во СДСМ]

 

Пресметка со новинар, се подразбира за некого неподобен, преку партиско-медиумска „експозитура“. Станува збор за исклучително гневно четиво чиј фокус е насочен не само кон првиот човек на ЗНМ, туку и кон самото здружение зашто конкретната личност излезе со став за еден од настапите на премиерот. Мотивацијата на текстот е јасна, а и не се крие – политичка е со цел да се оцрни претседателот на ЗНМ, а преку него и најголемата и најстара новинарска асоцијација. А, како некого најлесно да „сатанизираш“ во земјава ако не со тоа да го означиш дека е „СДСМ“-овец.
Прочитај повеќе

3D-White-Circle-Graphics-wide-dpl-circleplus-kolaz
Дел од „Тестаментот“ на ДПЛ. Фото: скриншот/колаж

 

Тестаменталното портфолио на Драган Павловиќ Латас е засега единственото што треба да биде контрапункт на дипломатскиот тестамент за земјава што ни го прочитаа претставниците на меѓународната заедница

 

Пишува: Љубомир Костовски
Прочитај повеќе

Еклатантен пример за „сечено, лепено, монтирано, креирано“ - 2.32 минути претворени во 46 секунди. Фото скриншоти
Еклатантен пример за „сечено, лепено, монтирано, креирано“ – 2.33 минути претворени во 46 секунди. Фото: скриншоти

 

[Критички осврт врз ТВ Дневникот на МТВ од 27.10.2015, во 19.30 часот]

 

Целата изјава на дипломатите не беше доволно интересан за државната телевизија, која пушти внимателно „сечено , лепено и балансирано“ парче  –  „цели“ 46 секунди од настапот на Гарет, со пораки и до власта и до опозицијата. Со што  се изместува фокусот на вистинската поента од изјавата на дипломатите, со цел до јавноста да не допрат суштинските пораки.

 

Пишува: Оливера Војновска

Прочитај повеќе

http___think.mk_pregled_nikola-tod-crop-resizde

 

[Рецензија: Никола Тодоров поднесе оставка, ова е новиот миистер!]

 

Овој напис ја дезинформира јавноста дека министерот за здравство ја напушта функцијата, а него ќе го замени пратеник од редовите на владејачката партија. И, тоа го прави уште со самиот наслов во кој тврди: „Никола Тодоров поднесе оставка, ова е новиот миистер“, што подоцна подоцна се покажа како неточно.
Прочитај повеќе

И-Телма-како-Заев-по-израелскиот-доби-европски-шамар-NetPress-NetPress-crop-resize

 

[Рецензија: И Телма како Заев, по израелскиот доби европски шамар]

 

Ова е еден крајно пристрасен и политички мотивиран текст кој звучи како да излегол од кујната на некоја политичка партија, а не од новинарска кујна.
Прочитај повеќе

Next Page →