Дај им збор на амбасадорите, ама прескокни ја нивната најважна порака. Фото: скриншот
Дај им збор на амбасадорите, ама прескокни ја нивната најважна порака. Фото: скриншот

 

[Критички осврт врз ТВ-дневникот на „Канал 5“  во 18 часот на 29.01.2016 година]

 

Овој ТВ-дневник ги обработи главните политички настани, но тие, главно, беа спинувани, необјективни и несеопфатни. Освен политиката и пофалбите за ВМРО-ДПМНЕ, други позначајни настани од јавен интерес не беа опфатени.

 

Пишува: Ана Анастасовска
Прочитај повеќе

Полицајци на 12.05.2015. Фото: СПФМ.

Промовирањето на новиот проект за зголемување контрола врз работата на полицијата е прилика за медиумите да потсетат на долгиот историјат и претходните активности на таа тема.

Пишува: Проф. Мирјана Најчевска, експерт за човекови права
Прочитај повеќе

Катица-потпиша-пристапница-во-СДСМ-Вечер 11

[Катица потпиша пристапница во СДСМ!]

 

Ова е еден спинерски текст во кој острицата на нападите е насочена  кон специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева. Насловот на написот содржи невистинита информација и создава погрешна слика кај читателот. Да се тврди дека некој потпишал пристапница за некоја партија, значи дека станал нејзин член, а за тоа е потребно да се има доказ. Такви докази нема во содржинскиот дел на текстот. Така што, насловот  целосно „виси“ и тој е наменски ставен за да ја дискредитира јавната обвинителка.
Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

Катица на дело ја реализира политиката_ - http___sitel.com.mk_katica-na-delo 11

[Рецензија: Катица на дело ја реализира политиката „Ќе јадеме живи луге“, тајна средба со Заев]

Кога ќе го погледнете прилогот што го рецензираме, она што прво ќе ви падне на памет е дека ова не е новинарство туку фикција. Фикција е зашто нема ниту еден елемент од професионалното новинарство што оваа содржина ќе ја идентификува со стандардизирана журналистичка содржина.
Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

              Aktualeee

Напис: Непобедливиот, Али Ахмети

Политичкото општество во Македонија во овие последни години претрпело големи промени. И нормално е да има такви промени затоа што еволуцијата и притисокот на времето ги менува луѓето, ги менува околностите, ги менува работите, менува сè. Toa се случи во Македонија.

Прочитај повеќе

Next Page →