KATICA 1

 

[Рецензија: Дудинка: Шурата на Латас ја сексал Катица Јанева]

 

Улогата на медиумите во демократските општества не е да им ја олеснува работата на владите, туку да им ја отежнува со тоа што постојано ќе бидат будни и ќе ја следат и оценуваат нивното извршување на задачите и обврските. Медиумите, исто така, постојано треба да ги потсетуваат властите дека имаат огромна одговорност правично да ги практикуваат привилегиите за управување со државните ресурси бидејки за тоа добиле мандат од граѓаните кои ги поседуваат тие ресурси.
Прочитај повеќе

 

FireShot Screen Capture #036 - 'МВР се уште не ги уапсило напаѓачите на Тодор П_' - kurir_mk_makedonija_vesti_mvr-se-ushte-ne-gi-uapsilo-napagachite-n

 

[Рецензија: МВР се уште не ги уапсило напаѓачите на Тодор Петров, допрва ќе се утврдуваат квалификациите]

Прашањето на легалноста и целисходноста на подигнувањето на два објекти во северниот дел на Скопје – двоглавиот орел и големиот крст, на вестите кои се емитуваа во саботата, 27 февруари брзо се претворија во наводна дилема: кој го претепал претседателот на Светскиот македонски конгрес и кога сторителите на делото ќе бидат уапсени.
Прочитај повеќе

Искривена слика

Објавено во: Рецензии | Коментирај | Читања 248

 

Untitle 1

[Рецензија: Првенците на СОРОС и СДСМ тврдеа дека ограничувањето на правото за помилување е противуставно, сега манипулираат и прават протести]

 

Ова е еден крајно манипулативен и спинерски текст, кој наместо да информира за протестите на граѓаните против Одлуката на Уставниот суд ( да ја оцени како основана иницијативата за измени во Законот за помилување), се обидува протестите да ги припише на „СДСМ и на СОРОС“ и со тоа да ја фрли во сенка главната порака од настанот.
Прочитај повеќе

Untitled vanhaute

[Остана сам: ЕУ се оградува од ставовите на Ван Хауте]

 

Текст конструиран на невистини, манипулации и шпекулации. Написот изнесува низа непоткрепени обвинувања  за Питер Ванхауте, белгискиот олеснувач во преговорите на четирите партии потписнички на Договорот од Пржино.
Прочитај повеќе

dik 11

[Рецензија: Првиот човек на ДИК работи под директиви]

 

Прилогот ги заборавил основните новинарски правила. Тој е инспириран од говорот на најистурениот член на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, па веднаш откако Димовски имаше прес-конференција на која ја повика ДИК да одржи јавна седница, почнаа  прозивките за претседателот на ДИК. Прочитај повеќе

Next Page →