Овој напис го има и на: Албански
#протестирам #ШаренаРеволуција Скопје МакедонијаЕден од начините на медиумска манипулација е измислувањето непријател кој сака да ѝ наштети на државата.

Пишува: проф. д-р Мирјана Најчевска, експерт за човекови права
Прочитај повеќе

Несолена иронија

Објавено во: Рецензии | Коментирај | Читања 205

Овој напис го има и на: Албански

FireShot Screen Capture #150 - 'Menduh Thaçi si Stojan Andovi, do të _vdes_ në Parlament!' - www_zhurnal_mk_content__id=16420111056

 

Напис: Мендух Тачи како Стојан Андов, ќе „умре“ во Собрание!

Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

vecer

[Рецензија: Еве која увезена банда стои зад Шарената револуција на СДСМ и Заев]

Она што го разликува овој текст од една професионална, аргументирано образложена постапка на оваа тема е однапред поставената цел: да се влијае на мислењето и на однесувањето на колку што е можно поголем дел од публиката за да се предизвика негативна реакција во однос на политичките процеси.
Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

 

start

[Рецензија: Се скараа Сорос и СДСМ: Свирежи против Заев, СДСМ го повлече членството од протестите]

Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

puls

[Рецензија: Дали од „Сојузот на борците на Македонија“ се свесни КОГО и ШТО поддржуваат?]

 

Обоено коментаторство камуфлирано во вест. Неприфатливо мешање на жанрови и заведување на публиката дека ѝ се нуди чиста информација, а всушност се пласира став што недвосмислено кореспондира со оној на извесна партија. Погодете која!
Прочитај повеќе

Next Page →