dnevnik

[Рецензија: Могерини не знае да одговори на прашањата за владеењето на правото]

Одговорот на прашањето дали новинарите, додека ја извршуваат професионално работата, треба да бидат инволвирани во политичка кампања или активизам е едноставен и категоричен. Не! Прочитај повеќе

Telegraf brojcanikot

[Рецензија: „ШАРЕНИТЕ“ ГО РЕСЕТИРААТ БРОЈЧАНИКОТ: Кој споменик ќе им биде следна цел на одбројувачите]

Тврдења за „очигледни работи“ кои не се очигледни, недостиг од информации и јасен спин, изведен со коментари. Имаме објава која не само што не ги задоволува минималните стандарди, туку и грубо ги крши основните одредби на професионално известување.

Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

FireShot Screen Capture #262 - 'Dramë në Kumanovë, maqedonasi qëllimisht shkelë familjen shqiptare I FAKTE_NET' - www_fakte_net_drame-ne-kumanove-maqe

 

Напис: Драма во Куманово, Македонецот намерно прегазил семејство Албанци

Едно семејство и нивното четиригодишно дете се прегазени синоќа од автомобил по вербално недоразбирање што се случило на улица Борис Кидрич во Куманово.

Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

kurir

[Рецензија: Сдсмовската творба Студентски пленум повикува на кривично дело спречување на избори]

 

„Продолжување на политичката борба со медиумски средства“ – тоа е наједноставниот начин да се опише овој текст кој има клеветничка, етикетирачка и несомнено пристрасна нота.
Прочитај повеќе

 

Makborba plagijat

[Рецензија: Специјално судско одделение ќе стане нов услов за изборите?]

 

Во последно време плагијаторството станува загрижувачки начин на собирање некој клик повеќе. Професионалните редакции, во кои има искусни новинари, постојано се на мета на плагијатори од таканаречените човек-портали или блогови, кои најчесто и не го наведуваат изворот, туку си го пренесуваат текстот како нивни производ. Таков е примерот и со написот кој е предмет на оваа рецензија.
Прочитај повеќе

Next Page →