Libertas za Ceca

[Рецензија: ФОТО: Цеца ќе стане македонска снаа?]

 

 

Се осврнуваме на медиумска содржина со малку поодминат датум, но бидејќи доаѓа како предлог на читател на Сервисот за проверка на фактите од медиумите и затоа што опфаќа важни прашања, времето на објавување на сторијата е од минорно значење во однос на сериозните пропусти во неа од професионален и етички аспект.
Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

FireShot Capture 3 - 21 vjeçari rom dënohet me 13 vjet burg_ - http___ina-online.net_21-vjecari-ro

 

Напис: 21 годишниот Ром осуден на 13 години затвор за украдени 100 евра

Ромското семејство Сејфула во Куманово велат дека се уште се шокирани од пресудата на Судот кон нивниот 21 годишен син што беше осуден на 13 години затвор за кражба на 100 евра.

Прочитај повеќе

Уставот, законите и договорите за вработување. Фото: Pixabay/Wikipedia
Уставот, законите и договорите за вработување. Фото: Pixabay/Wikipedia

 

„Медиа Принт Македонија“ (МПМ), на вработените во весниците кои ги поседува, им поделила нови договори за работа, со кои им се не се дозволува изнесување политички ставови на интернет, односно на социјалните мрежи, со цел новинарите јавно да не искажуваат симпатии кон некоја политичка партија

 

Пишува: Ана Анастасовска
Прочитај повеќе

 

Медиуми и политика: Кој ја крепи, а кој стои на штицата што виси над амбисот. Фото: pixabay
Медиуми и политика: Кој ја крепи, а кој стои на штицата што виси над амбисот. Фото: pixabay

 

Несфатливо е колку лесно медиумските работници се откажуваат од базичните принципи на работењето во својата професија, односно фактот дека слободата на медиумите е неприкосновено право не само на нив како вработени, туку и уставно право на сите нас како граѓани, кои сакаат да бидат информирани од независни и непристрасни медиуми

 

Пишува: Светлана Вељановска, доц. д-р по меѓународно право
Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

FireShot Capture 2 - Ali Ahmeti si e “rehatoi” vëllain e ti_ - http___ina-online.net_kjo-eshte-vid

 

Напис: Како Али Ахмети му „најде“ работа на својот брат

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, едниот од своите браќа уште од завршувањето на војната го вработил во рамките на вработувањата на Охридскиот договор. Фекри, за кого не се знае кога дипломирал и дали има некое високо образование, беше вработен на огласите што се објавуваа по војната од секретаријатот што беше воден од Муса Џафери, информира ИНА.

Прочитај повеќе

Next Page →