Заеви-се-хранат-со-кавијар-од-1500-евра-ФОТО-zurnal.net_

[Рецензија: Заеви се хранат со кавијар од 1500 евра (ФОТО)]

 

Текстот претставува политичка пропаганда, што е надвор од  новинарските стандарди, особено ако се земе предвид дека не станува збор за јавна личност, туку за роднина на еден експониран политичар. Идејата на написот е преку внуката на лидерот на опозицијата Зоран Заев, да се дискредитира Заев.
Прочитај повеќе

A1 ON

[Рецензии: (ВИДЕО) Психијатар Хаџи-Ангелковски: Тие што повикуваат на омраза и војна се нацистички психопати]

 

 

Рецензираме напис со видео прилог кој донесува интересно стручно согледување на актуелните политички состојби во македонското општество, гледани низ стручната диоптрија на клинички психијатаар. Но, текстот поради погрешно разбран збор треба да добие негативна оценка, бидејќи ги дезинформира своите медиумски конзументи.  Имено, на прашањето на новинарот како ги толкува актуелните испади на јавни личности, кои преку социјалните мрежи отворено застанаа зад агресивната пропаганда на една политичка партија, па дури и отворено повикуваат на насилства, психијатарот тие личности ги оквалификува како веројатни „нарцистички психопати“, односно личности со клиничка дијагноза со патолошки манифестации на однесување. Тој потенцира и дека меѓу политичарите има доста нарцистички психопати и тие се способни да мотивираат големи маси на луѓе што може да доведе до крвопролевање.
Прочитај повеќе

kurir.mk_makedonija_vesti_a

[Рецензија: Ако помине договореното на Заев, збогум на Македонија по 26 години независност]

 

 

Текст полн шпекулации кој има една цел – заплашување и манипулирање на јавноста. Написот е целосно базиран на непроверени и непотврдени информации, а притоа се шпекулира со сензитивни податоци и тврдења. Единствената намера на текстот е да се оформи негативно мислење за коалицијата помеѓу СДСМ и ДУИ преку пласирање на непроверени, но и неточни информации, за тоа што содржи договорот помеѓу двете партии.
Прочитај повеќе

dretkln

 

[Рецензија: КОЛКУ ОД ДРЖАВАТА ПРОДАДЕ ЗАЕВ: ДУИ утре носи конечна одлука за коалицирање со СДСМ – барањата за редефинирање прифатени]

 

 

Наменски конструиран наслов да заплаши, да ја потресе јавноста. Но, кога подобро ќе се „загребе“ по неговата површина, ќе се види дека е само насловна конструкција без покритие.
Прочитај повеќе

Овој напис го има и на: Албански

FireShot Capture 283 - PSHURRANI ALAJDIN DE_ - http___ditari.mk_2017_02_13_pshurrani-alajdin-demiri_

 

Напис: МОЧКОТО АЛАЈДИН ДЕМИРИ!

Одвратно, понижувачко, гадно и навредливо е за сите нас кога на екранот гледаме еден човек како Алајдин Демири како дава мислења за разни општествено-политички настани.

Прочитај повеќе

Next Page →