Сосема друга приказна - телевизиски станици на албански јазик. Фото: скриншот
Сосема друга приказна – телевизиски станици на албански јазик. Фото: скриншот

 

Фактот што дури 82,7 отсто од анкетираните македонски Албанци имале позитивен став кон специјалната обвинителка Јанева и кон нејзиниот тим се должи и на отсуството на негативна кампања во медиумите што се консумираат од овој сегмент на населението

 

Пишува: Љубомир Костовски
Прочитај повеќе

Trend

 

Според Комитетот за заштита на новинарите, во 2016 година дури 259 новинари биле уапсени и затворени. Бројот за затворени новинари во 2000 година изнесувал 81.

 

Пишува: Зоран Бојаровски
Прочитај повеќе

Нападни ги оние што не ти се допаѓаат (горе), фали ги оние што ти се допаѓаат (долу). Фото: скриншот
Нападни ги оние што не ти се допаѓаат (горе), фали ги оние што ти се допаѓаат (долу). Фото: скриншот

 

[Критички осврт врз ТВ-дневникот на „Алфа“ во 17.30 часот на 20 февруари 2017 година]

 

Овој централен дневник на „Алфа“ беше исполнет со политичка пропаганда во корист на ВМРО-ДПМНЕ. Гледачите, освен за активностите поврзани со оваа партија, друго не можеа да слушнат. За СДСМ слушнавме само дека ОЈО водела истрага против оваа партија за изборни нерегуларности. Не изостанаа ниту нападите врз американскиот амбасадор во земјава, Џес Бејли, кои во последниот период се сè позачестени на провладините медиуми и портали. Во дневникот имаше доста спинови и нецелосни информации, а штрајкот во МПМ не беше ниту спомнат.

 

Пишува: Ана Анастасовска
Прочитај повеќе

Фиксацијата со Сорос и Македонија скарана со здравиот разум. Цариград ТВ, Москва. Фото: скриншот
Фиксацијата со Сорос и со Македонија скарана со здравиот разум. „Цариград ТВ“, Москва. Фото: скриншот

 

Според телевизијата „Цариград TВ“, милијардерот Џорџ Сорос стоел зад барањата на Грција за промена на името, знамето и на Уставот на Македонија и… ја вовел земјата во 20 век со новата технологијата на Втората индустриска револуција  –  преку донирање ТВ и радио-приемници

 

Автор: Борис Камчев од Санкт Петерсбург
Прочитај повеќе

Оклопно возило на Армијат а на САД на должност во Полска како дел од непостоечките „3.600 американски тенкови“. Фото: Википедија, 2015
Оклопно возило на Армијата на САД на должност во Полска како дел од непостоечките „3.600 американски тенкови“. Фото: Википедија, 2015

 

 

Присуството на толку многу лажни вести во информатичкиот простор доведува до тоа државите да отвораат нови работни места – ловци на лажни вести кои треба да отстранат сознанија кои не се вистинити, а можат да направат штета!

 

Пишува: Љубомир Костовски
Прочитај повеќе

Next Page →