Овој напис го има и на: Албански

[Рецензија: Гинеколошката ординација во Шуто Оризари ќе работи три пати неделно]

Прочитај повеќе

FireShot-Screen-Capture-129-Грција-во-паника-netpress_com_mk_gr-crop-resize

 

[Рецензија:Грција во паника поради обезбедувањето на границата – бегалците се насочуваат само кон Македонија]

 

Во опширен текст, без потпис на авторот, пренесен на две страни, а поврзан е со бегалската и со мигрантската криза, нема ни збор за состојбата на луѓето покрај границата, за положбата во која се наоѓаат илјадници мажи, жени деца, кои лежат на железничка пруга, одбиваат храна и хуманитарна помош. Затоа во него има многу навреди, дискредитации, стигматизација, сатанизација, ксенофобија…
Прочитај повеќе

Социјалните-мрежи-го-избраа-најчудното-соопштение-од-СДСМ-crop-resize

 

[Рецензија: Социјалните мрежи го избраа најчудното соопштение од СДСМ]

 

Веќе навикнавме по интернет порталите да читаме секакви работи кои се пласираат како новинарски текстови, а имаат за цел само да соберат што е можно повеќе кликови и со тоа да ја кренат читаноста на сајтот на кој се објавени. Таков е примерот и со овој текст, кој не е вест, туку е тенденциозен и политички мотивиран напис.
Прочитај повеќе

sdsm-opozicija-joksimovski-09876-0980-fb

 

[Рецензија: Рејтинзите на Груевски, Обама и Меркел во своите држави се слични]

 

Спинувачко, непрецизно, недоследно четиво. Задачата на овој материјал е повеќе од јасна: да ја искористи последната анкета на ИРИ, преку неа да го засилува рејтингот на лидерот на владејачката партија и воедно премиер на земјава, да направи конфузија кај јавноста околу бројките во истражувањето, да создаде впечаток на непобедливост на власта и поддршката за Груевски во Македонија да ја стави рамо до рамо со онаа на Меркел во Германија. Навистина, се претера.
Прочитај повеќе

sdsm-opozicija-joksimovski-09876-0980-crop-resize

[Рецензија: СДСМ и опозициските медиуми горди на наркомани и криминалци со дебело досие]

 

Авторите на оваа медиумска содржина си поставиле задача уште во првата реченица на овој текст:

„СДСМ се спушти толку ниско што дојде време да направи пакт и да се брани со Бошко Јосимовски викан Црвен познат по тешки кривични дела, разбојништва, обид за убиства, осуденик за наркотици.“ Прочитај повеќе

← Previous PageNext Page →