Лажна монета од 2 евра. Фото: Европски Парламент, 2010
Лажна монета од 2 евра. Фото: Европски Парламент, 2010

 

Информациите за некаков износ од 20 милиони евра, кој странските донатори наводно го потрошиле за финансирање на медиуми и медиумски активности и тоа само лани, покрај тоа што е комплетно неточен, е и крајно манипулативен

 

Пишува: Владимир Петрески
Прочитај повеќе

sdsm-opozicija-joksimovski-09876-0980-fb

 

[Рецензија: Рејтинзите на Груевски, Обама и Меркел во своите држави се слични]

 

Спинувачко, непрецизно, недоследно четиво. Задачата на овој материјал е повеќе од јасна: да ја искористи последната анкета на ИРИ, преку неа да го засилува рејтингот на лидерот на владејачката партија и воедно премиер на земјава, да направи конфузија кај јавноста околу бројките во истражувањето, да создаде впечаток на непобедливост на власта и поддршката за Груевски во Македонија да ја стави рамо до рамо со онаа на Меркел во Германија. Навистина, се претера.
Прочитај повеќе

sdsm-opozicija-joksimovski-09876-0980-crop-resize

[Рецензија: СДСМ и опозициските медиуми горди на наркомани и криминалци со дебело досие]

 

Авторите на оваа медиумска содржина си поставиле задача уште во првата реченица на овој текст:

„СДСМ се спушти толку ниско што дојде време да направи пакт и да се брани со Бошко Јосимовски викан Црвен познат по тешки кривични дела, разбојништва, обид за убиства, осуденик за наркотици.“ Прочитај повеќе

Судски чекан. Фото: orangesparrow, 2011
Судски чекан. Фото: orangesparrow, 2011

„Специјалниот јавен обвинител е дел од системот на јавното обвинителство. Тој е, во крајна линија, одговорен пред Собранието, односно пред граѓаните од кои и го влече својот суверенитет. Процедурално не е направено ништо што излегува надвор од можностите кои ги дава Законот за јавното обвинителство. (…) Сè што не е забрането со законот е дозволено, што значи и формирање на внатрешни структури со цел адресирање на актуелни специфични проблеми. Само еден затворен ум кој размислува во системот на социјализмот во кој, се што не е дозволено со закон е забането, може да види проблем во еден ваков институт“, вели проф. Мирјана Најчевска

 

Пишува: Александар Писарев
Прочитај повеќе

Pasriz-Kumanovo
Париз и Куманово – пукање и ваму и таму, но до каде одат сличностите. Фото: скриншот

 

Има ли сличности меѓу кумановската „дводневна војна“ од 9 и од 10 мај годинава и теористичките напади во Париз од 13 и од 14 ноември и што стои во заднината на поврзувањето на овие два немили настани?

 

Пишува: Љубомир Костовски
Прочитај повеќе

← Previous PageNext Page →